Açıklanan Yangın Kapısı Hakkında 5 Kolay Gerçekler

Wiki Article

Yangın kapıları, yangın esnasında insanların kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.

Yangın bapsı kilidi asılmışrken dikkat edilmesi gereken en önemli ilke ürkü pas ile uyumlu olması, panik bara şu demek oluyor ki yangın kapısı koluna dokunulduğu an kilidin zifosa düşmesidir.

Hatta, evgin çıkış bapsı olarak da adlandırılan bu baplar, orantılı şekilde konumlandırıldığında hızlı tahliyeleri destekler.

Yangın kapisinda panik bar kolu panik simultane kapının kolaylıkla açılması midein kullanılır. ürkü barlı yangın merdiveni kapısı yardımıyla yangın merdivenine ulaşım kolaylaşır. Yangın baplarının yangına peklik sınıfları, ekseriya A, B ve C olarak sınıflandırılır.

Esrar sızdırmaz özelliğe malik olmaları çevresı ile yangın çabucak insanların tütün zehirlenmelerinden bile korunmasını sağlar. Evgin çıkış bapsı ismi ile de bilindik bu baplar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde olabildiğince geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile biriyi yapıda bulundurulması zorunlu hale getirilmiştir.

Göksu Kapı olarak uzun yıllardır mütehassıs ekibimiz marifetiyle üretimini yaptığımız Yangın Baplarının süksesı ile diğer Yangın Bapsı Firmaları ve Yangın Bapsı Üreticileri arasından mürtefi kalite, peklik, %100 projeye düzen ve tatminkâr yükselmek politikamız ile ayrışmaktayız.

Kullanılan kapı fitili kucakin duman sızdırmazlık şenseı yoksa henüz konuşu kapı fitili kullanılarak daha bozuk üretim sağlanabilir.

Yangın merdivenleri içeriden ve yangın kapısı dışarıdan örgülabilmekle müşterek henüz çok dışarıdan yapılan yangın merdivenleri yeğleme edilmektedir. Bunun çizgi sebebi makam kaybına mahiyet vermemesi ve henüz az maliyetle kârin tamamlanabilmesini katkısızlamasıdır. Bazı binalarda ise yangın merdivenleri binaya komşu beton merdivenler şeklinde imar edilirken diğerlerinde muahharen eklendikten sonra yapılabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına bakılırsa çeşitli şekillerde özel dizayn evet da katlanabilir halde bile tasarlanabilmektedir.

Yangın Kapısı baz amacı insanoğluın muhatara kararlamadan binadan ayrılarak dışarıya yahut yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Z tipi yangın merdivenlerinin olduğu binalarda çatı boyunun 21,5 metreyi geçmesi halinde yangın merdiveni yapısının etrafının düşmemesi bâtınin ve yangın merdiveninin dayanıklı olup sadmeya neden vermemesi bağırsakin kapatılmalıdır.

Yangın Çıkış Bapsı yangın ve benzeri acil durumlarda insanların hariçya en hızlı şekilde tahliyesini sağlayıcı bapya maruz isimdir.

Yangın bapları; son aşama sağlıklı ortamlarda test edilip onaylandıktan sonrasında yaşam alanlarında kendisine yer bulur. Hakiki bir yangın şartlarını oluşturan akredite laboratuvarlarda sınav edildikten sonra birinci sınıf bulunmuş olduğu takdirde sertifikalandırılır. Sınav sırasında kapının göstermiş evetğu performansa bakılarak testi karşılayıcı müessesş aracılığıyla kapıya özel bir yangın derecesi sertifikası verilir.

Kasa üzerindeki fitil yuvasına yönlü ali nitelikli ısıyla genlehandan yangın fitili kullanılmaktadır.

Peklik: Yangın kapkaloriın yangına dayanıklı olması ve belli başlı bir süre boyunca ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Bapnın dayanıklılığına nazaran belirlenen “EI” kıymeti, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Report this wiki page